lørdag den 28. juli 2012

Danmark rundt 2012 er fuldført med succes

Dag 1 efter hjemkomsten, har den stået på oprydning, vask og tørring af grej og udstyr. Heldigvis er det hele overstået snart, men der går nok lige et par dage inden jeg skal på vandet igen. Jeg har tænkt megt over hvad jeg skal bruge oplevelsen til, men lige nu er det lidt svært at kapere. Til gengæld vil jeg godt benytte lejligheden til at fortælle jer lidt om hvad jeg mener om mit grej. Kajakken levede op til mine forventninger. Den gennemsnitlige hastighed i bevægelse ligger på mellem 6-7 km/t, hvilket er meget hurtigt for en lastet turkajak under de forhold jeg har været i. Mit absolutte favoritgrej er dog min pagaj fra Mitrchell Blades, som med sit ergomiske skaft har btydet at jeg ikke har haft ondt i håndleddene, den har et super greb i vandet og så er den kanon effektiv i forhold til alle styretag hvilket flere gange udnervejs var nødvendigt. Min kortærmede rojakke og 3/4 neopren bukser fra Palm er også meget klare favoritter sammen med tørposerne fra Hiko som både virker og har en god pris. De eneste ting som var et problem var alt det skrammel jeg havde på dækket fra start af. Lad være med at tage det med! I har alligevel alt for meget med, så lad dækket være rent. Så slipper I også for at ødelægge lugekarmen ved at spænde alt muligt fast hen over lugerne. Det villle jeg gerne have været foruden. Min thermo kande gik i stykker undervejs så sørg for at pakke den vandtæt så den ikke ruster i samlingerne, og så få noget ordentligt at spise en gang i mellem. Pulvermad gennem 25 dage er sq ikke sundt eller lækkert og energien fosser ud af dig. Der skal mere indenbords! Nogen har spurgt mnig hvad mit næste projekt er. Det er egentlig let nok. Jeg vil nu fokusere på teknik, leg og rul i en lang periode, og der er ikke planlagt flere lange ture, og jeg tvivler stærkt på at det nogensinde sker igen, Hvis det sker igen skal det være for at opleve noget ekstra ordinært, eller sammen med gode venner. Det er ikke nok med kajak alene. Der skal mere til for at lokke mig på langfart igen! og så drop al det PC fis undervejs. Skriv i en lille bog som jeg har gjort, og lad PC blive hjemme eller brug den til planlægning, I kan altid fortælle om jeres ture når I kommer hjem. Og se så at få skaffet jer en Mithell pagaj ... ;-)

3 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja især når man kigger på billedet hjemme fra sofaen ;-)

   Slet
 2. Jeg gik her en fugtig oktoberdag og længes på tur med kajakken, og kom til at tænke på din tur i sommers, som jeg kom lidt væk fra at følge, da jeg var på ferie noget af tiden.
  Efter at have læst beretningen fra ende til anden her i dag kan jeg ikke sige andet end: Tak for turen! God underholdning, og en ærlig beretning. Og tillykke med båndet.

  SvarSlet